Professionals

De Ruimte biedt verschillende workshops en trainingen voor volwassenen.

Voor particulieren die willen werken aan zelfverwerkelijking en aan professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden.

Voor de trainingen zijn accreditatie punten te behalen bij diverse beroepsverenigingen.  Wanneer een training nog niet geaccrediteerd is door uw beroepsvereniging kan de Ruimte hulp bieden voor de aanvraag.

Overzicht Focusopleidingen en KinderFocusopleidingen

Opleiding tot KinderFocusCoach of ChildrenFocusingCompanion

Sinds 2014 is het mogelijk om een jaartraining te volgen als post HBO-programma voor kindertherapeuten, begeleiders of leerkrachten. Na afronding van 80 uur training bij een door het TFI gecertificeerde Kinder Focuscoördinator, is het mogelijk zich te registreren bij The Focusing Institute als KinderFocusCoach.  Een Focusbegeleider die de specialisatie tot KinderFocusCoach heeft gedaan wordt Kinder Focusbegeleider. Een trainer die de specialisatie tot Kinderfocuscompanion heeft gedaan wordt Kinder Focustrainer.

Een andere route naar ChildrenFocusingCompanion is de Being Seriously Playful, internationale 60 uurtraining, toegankelijk voor mensen met de basiscursus Focusing.

Opleiding tot Focusbegeleider

Het overdragen van en begeleiden bij focussen op individuele basis.

Deze opleiding is toegankelijk voor mensen die de Focusing basiscursus en de Focusing gevorderden gevolgd hebben, Focussen en dromen; de workshop Kritische processen en het kind van binnen. De laatste 2 workshops kunnen ook tijdens de opleiding worden gevolgd. De nadruk ligt nu op het begeleiden van mensen die nog niet bekend zijn met focussen. Wie de opleiding heeft afgerond bij een erkende Focus coördinator kan zich registreren bij The Focusing Institute als Focusbegeleider.

Opleiding tot Focustrainer                                                                               

Het overdragen van focussen in een groter verband, bijv. aan een groep.

Deze opleiding is toegankelijk voor mensen die Focusbegeleider zijn. Wie de opleiding heeft afgerond bij een erkende Focuscoördinator kan zich registreren bij The Focusing Institute als Focustrainer.