Focusing Leren

Focusing leren in individuele  Beeldende Therapie Sessies

De kracht van Focusing en Beeldende Therapie samen leren kennen in 6 individuele sessies of meer in overleg. Na deze sessies kun je Focusing toepassen in je leven alleen of met een maatje, zodat je meer Flow in je leven gaat ervaren en zelf de regie van je leven in handen gaat nemen. Schilderen, tekenen en kleien helpt jou jezelf beter te leren kennen en jezelf te verwelkomen precies zoals je bent.

Introductieworkshop Focusing: “De kracht van Focusing Leren kennen”

focussen foto site

Meer Flow en minder Moeten in je leven. Focusing is een techniek om dit te bewerkstelligen. Deze dag biedt de mogelijkheid om te onderzoeken of Focusing bij je past.Je leert de belangrijkste basisbegrippen én aan het eind van de dag heb je ervaren wat Focusing is.

Na deze dag kun je nog 2 aanvullende dagen volgen. Inhoud van deze dagen zijn de afzonderlijke basisstappen en technieken bij blokkades. Na het volgen van deze 2 dagen ontvang je een certificaat die gelijk staat aan de Basiscursus Focusing.

Basiscursus Focusing

Je leert de grondbeginselen van Focusing en van het luisterend begeleiden daarbij. Na deze cursus kun je zelf verder oefenen in Focusing, bijvoorbeeld samen met een maatje of op een open focusavond met een of meer focussers.

Focuscursus 2

In cursus 2 krijgt de basishouding van het Focusing meer betekenis. Je leert over het belang van niet-oordelend luisteren naar jezelf en anderen, zowel in focussessies als in je dagelijkse leven. Na cursus 2 beschik je over meer mogelijkheden om – liefst met een  focusmaatje – zelfstandig te focussen.

Focuscursus 3

Na cursus 3 kun je een “normale” focussessie van een mede-focusser begeleiden, d.w.z. een sessie waarin geen buitengewone moeilijkheden te verwachten zijn.

Focuscursus 4

Na cursus 4 zijn Focusing en begeleiden meer vanzelfsprekende vaardigheden geworden in de omgang met jezelf en anderen, privé en in je professionele werk. Je kunt nu voorwaardenscheppend een focusproces begeleiden bij jezelf of bij iemand die al enigszins vertrouwd is met focussen.

Accreditatie oa. SRVB, VNRT, FAGT, VBAG, de Ruimte kan helpen bij de aanvraag voor accreditatie van uw beroepsvereniging.

Iedere cursus bestaat uit 6 dagdelen, 6 avonden of 3 dagen.

Na Focuscursus 1 t/m 4, kunt u de Opleiding tot Focusbegeleider volgen en vervolgens de Opleiding tot Focustrainer.

Voor mensen die Focusing in hun werk willen gaan toepassen en integreren zijn er ander verdiepingsmogelijkheden op maat. Individuele mentoring of begeleide intervisie. Hiervoor is minimaal een basiscursus Focusing nodig.