KinderFocussen

Opleiding tot KinderFocusCoach:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In september start Het KinderFocusCentrumNederland met de de Post HBO jaaropleiding tot KinderFocusCoach. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen 1 keer per maand. Deze jaartraining is ook geschikt voor ervaren Focussers en zich willen specialiseren in Focusing met kinderen en/of creativiteit.

Na dit jaar zijn er vervolgtrainingen om zich verder te ontwikkelen tot (Kinder) FocusBegeleider en (Kinder)FocusTrainer.

Reacties van deelnemers:

“De plaats is in de klas op school met de kleuters. Elke morgen hou ik met de kinderen een vertelkring. Hier mogen ze zelf vertellen wat ze willen. Deze vertelkring heb ik voor mezelf wat veranderd , zodat ik met een focussende houding naar het kind ga. Ik merk aan mezelf dat ik door de focussende houding meer betrokken ben met het kind en dat het kind ook meer nadenkt voordat het iets vertelt. De sfeer in de groep is heel bijzonder en ik merk ook aan de andere kleuters dat ze rustig zijn en luisteren en betrokken zijn bij het kind dat vertelt.”

 

“Tijdens het gesprek ben ik veel aan het spiegelen en luisteren, dat gaat prima. Het is zo dat de kinderen dat ook al een beetje gaan doen. Er gebeurt dan iets, een sterke verbondenheid met elkaar. Heel fijn en positief.Ik ben nu sinds 2/3 weken elke dag op deze manier met de kleuters aan het praten, en het is voor mij heel bijzonder om te zien hoe ze daarop reageren.”

 

“Ik loop nog steeds rond in een hoera-stemming. Voor mij was het afgelopen zondag heel verhelderend nadat we de oefening van tegenstellingen hadden gedaan. En daar een brug tussen maken. Wat fijn dat dit allemaal mogelijk is. Ik vond het een heerlijke cursus om te volgen, bedankt hiervoor.”