Gedeeld Verdriet

Ondersteuningsgroep voor jongeren van 8 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar.verscheurd hart 2

 

Voel jij je anders dan je klasgenoten of vrienden doordat  een groot verlies in je leven hebt meegemaakt?

Wil je je liever van alles en iedereen afsluiten en merk je dat dat je ook niet helpt?

Ga jij naar buiten met je pokerface en doe je zoveel mogelijk alsof jij nergens last van hebt en voel je je van binnen een beetje doodgaan?

Je bent welkom bij deze groep, speciaal voor jongeren die net als jij te maken hebben met verlies door overlijden, scheiding of chronische ziekte van iemand uit de naaste omgeving. “Gedeeld Verdriet” is een serie van 8 bijeenkomsten van anderhalf uur waarin jullie tools krijgen voor het omgaan met intens verdriet. We gaan delen en luisteren naar elkaar. Lotgenoten worden bondgenoten. We gaan ook dingen maken, waardoor je het verlies een plek in je leven kunt geven. Begeleider van de groep zijn Gerda Kaspers, (verliesdeskundige, kindercoach, leerkracht) en Harriët Teeuw (beeldend therapeut en focustrainer). Vraag je je af of dit iets voor je is en weet je het nog niet helemaal zeker? Dan kun je je altijd aanmelden voor een kennismaking zonder verdere verplichtingen.

Locatie: De Ruimte, Hoofdweg 245 Nijeholtpade.

Wanneer: 1,5 uur van 16.00 tot 17.30  om de 2 weken. Start bij voldoende aanmelding. 3 tot 6 deelnemers.

Kosten:  45 euro per sessie, intake en evaluatie inclusief materiaal. Deze kosten worden meestal voor een groot deel door de aanvullende zorgverzekering vergoed.

Uitspraken van jongeren over het overlijden van hun geliefden.

*Ondanks dat mijn vader voor mijn ogen begraven werd, vond ik het ongeloofwaardig dat hij overleden was. Soms heb ik nog het gevoel dat hij op reis is.

(Eva 16 jaar)

*Zo rond carnaval is het altijd weer lastiger. Dan hebben we met zijn allen aan de carnavalswagen gewerkt en dan is ie af en dan denk ik, wat zou onze Frank ervan vinden ? Dan mis ik hem echt.

(Niek 15 Jaar)

*Rouw gaat niet over, hoe kun je je moeder vergeten ?Het zal wel steeds gemakkelijker zijn om er mee om te gaan, maar vergeten kun je het nooit.

(Mirjam 14 jaar)

*Ik ga naar het kerkhof, naar het graf van mijn vader en dan praat ik tegen hem.

( Arjan 12 jaar)