De Focusbegeleider is deskundig in het  overbrengen van focus vaardigheden in een individuele setting. Focusing is het luisteren naar en stilstaan bij signalen van het lichaam. Waardoor  men oa beter met emoties leert omgaan, weloverwogen keuzes maakt  en  voor jezelf opkomen.

Opleiding tot Focusbegeleider
Deze opleiding is er opgericht  Focusing over te dragen op individuele basis. De nadruk ligt nu op het begeleiden van mensen die nog niet bekend zijn met Focusing. Hoofddoel is om jouw focus vaardigheden te verfijnen in de één op één begeleiding.

Inhoud van de opleiding:
Je gaat in dit jaar verschillende focussessies opnemen en uitwerken en verdiep je in de bestaande focusfilosofie. Dit alles houdt rekening met jouw persoonlijke tempo, mogelijkheden en ervaringen. De studiebelasting is gemiddeld 3-4 uur per week. Deze opleiding is toegankelijk voor mensen die de Focuscursus gevorderden (niveau 1-4 of de jaaropleiding Kinderfocuscoach of vergelijkbare opleiding en ervaring) hebben gevolgd , Focussen en Dromen; de workshop Kritische processen en het kind van binnen. De laatste 2 workshops kunnen ook tijdens de opleiding worden gevolgd.

Wie de opleiding heeft afgerond bij een erkende Focus coördinator kan zich registreren bij The International Focusing Institute als Focusing Professional one to one

Focustrainer: Harriët Teeuw, gecertificeerd door TIFI, The International Focusing Institute (2005, New York)
Locatie: Amersfoort
Studiebelasting: 50 uur (10 lesdagen van 5 uur) verspreid over 10 maanden, zelfstudie 120 totaal, 12 uur per maand
Kosten: €1690 , inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie en thee.

Voor meer informatie of het inschrijf formulier klik hier.

Opleiding tot Focustrainer
Deze opleiding is toegankelijk voor mensen die Focusbegeleider zijn en is er opgericht trainers te leren focussen over te dragen in groter verband. Wie de opleiding heeft afgerond bij een erkende Focuscoördinator kan zich registreren bij The Focusing Institute als Focustrainer.

Inhoud van de opleiding:
De opleiding duurt 10 maanden en bestaat uit 10 trainingsdagen van 5 uur. De studiebelasting is gemiddeld 3 tot 4 uur per week. Hoofddoel is om het focusproces aan anderen, individueel of in groepen, kinderen en/of volwassenen, over te gaan dragen. Je gaat jouw eigen folder en training maken en geven en gaat jouw focuskennis en -ervaring verder verdiepen door middel van thematisch literatuuronderzoek.

De werkwijze gericht op:

  • Ervaren: er worden oefeningen en onderwerpen aangeboden, met name gericht op jouw leervragen en leerdoelen van de opleiding.
  • Experimenteren: je gaat actief experimenteren en uitwisselen met het nieuw geleerde/ontdekte, waardoor jouw eigen kwaliteit en stijl ontwikkelt en zich verfijnt.
  • Observeren: waarnemen en overdenken van jouw eigen ervaringen en handelen, aangevuld met theoretische achtergronden en literatuur.
  • Conceptualiseren: door de bovenstaande punten steeds naast elkaar te leggen en te onderzoeken, ontstaat jouw eigen vernieuwde concept en visie.


Focustrainer:
 Harriët Teeuw, gecertificeerd door TIFI, The International Focusing Institute (2005, New York)
Locatie: Amersfoort
Studiebelasting: 50 uur (10 lesdagen van 5 uur) verspreid over 10 maanden, zelfstudie 120 totaal, 12 uur per maand
Kosten: €1690 , inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie en thee.

Voor meer informatie of het inschrijf formulier klik hier.

Kijk voor de opleidingen Dynamic Expressive Focusing, Focusbegeleider en KinderFocusbegeleider, online en internationale KinderFocus trainingen, Focusing Oriented Therapie op www.KinderFocusCentrumNederland.nl

Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden en de Klachtenregeling