Werkwijze KindertherapieKindertherapie

Kindertherapie is vanaf 4 jaar. Met behulp van creatieve werkvormen (verf, klei, steen, stof, hout) en spel kan het kind verwerken en ontdekken  wat de behoefte is en oefenen we met nieuw gedrag in een veilige omgeving. In het intake gesprek wordt duidelijk wat de hulpvraag is en wat De Ruimte hierin kan bieden. Het intake gesprek is eerst met de ouders, verzorgers en eventueel de leerkracht. Na  3 a 4 sessies  is er een tussen-evaluatie met de ouders en het kind of de jongere en wordt het vervolg besproken. De intensiteit is meestal één keer per week. De duur varieert van 12 weken tot een jaar.

Het belangrijkste algemene doel van de therapie is om de gestagneerde ontwikkeling op gang te helpen en dat het kind of de jongere weer energie en plezier ervaart. De therapie is individueel, in kleine groepjes of gezinstherapie afhankelijk van de hulpvraag.

Doelen kunnen zijn:

  • Meer zelfvertrouwen krijgen
  • Omgaan met grenzen
  • Omgaan met hooggevoeligheid
  • Voor jezelf opkomen
  • Omgaan met leeftijdgenoten
  • Omgaan met boosheid
  • Omgaan met emoties
  •  Verwerken van een traumatische gebeurtenis (EMDR, Brainspotting)
  • Verwerken van verlies door scheiding, ziekte of overlijden van een dierbare
  • Omgaan met problemen die te maken hebben met ASS of hechting

De Ruimte is gespecialiseerd in KinderFocussen

Upload het Ebook voor rouwen door kinderen

Klik hier voor voor een filmpje over Beeldende therapie voor kinderen met ASS

De Ruimte biedt Affect Regulerende VakTherapie. Klik hier voor een filmpje met heldere uitleg.

Locatie: De Ruimte, Hoofweg 243, Nijeholtpade. Afhankelijk van de situatie kan de therapie in overleg met- op school plaatsvinden.

Vergoeding van de kosten.
Neem contact op met De Ruimte wanneer u hier vragen over heeft of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek, waarin we u wegwijs kunnen maken in de mogelijkheden. Jeugdwet: De Ruimte heeft een raamovereenkomst met Drenthe-Zuid. Met een verwijsbrief van de huisarts kan De Ruimte de ondersteuning in gang zetten. Voor de gemeenten die aangesloten zijn bij het Sociaal Domein Fryslân, kunt ook een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor een Maatwerkovereenkomst via het Gebiedsteam van uw gemeente.
Voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is geen verwijzing nodig. Zie ook vergoedingen zorgverzekeraars 2023. In sommige gevallen zijn de kosten te vergoeden uit het rugzakje of is het mogelijk om de kosten af te trekken van de inkomsten belasting. PGB begeleiding kosten in overleg.