Kindertherapie

Werkwijze Kindertherapiechristiaan-groot

In het intake gesprek wordt duidelijk wat de hulpvraag is en wat De Ruimte hierin kan bieden. Het intake gesprek is eerst met de ouders, verzorgers en eventueel de leerkracht. Na  3 sessies  is er een tussen-evaluatie met de ouders en het kind of de jongere en wordt het vervolg besproken. De intensiteit is meestal één keer per week. De duur varieert van 10 weken tot een jaar.

Doelen kunnen zijn:

Meer zelfvertrouwen krijgen                        Omgaan met grenzen

Ontdekken van je mogelijkheden                 Voor jezelf opkomen

Omgaan met leeftijdgenoten                       Omgaan met boosheid

Omgaan met emoties

Het belangrijkste doel van de therapie is om de gestagneerde ontwikkeling op gang te helpen en dat het kind of de jongere weer energie en plezier ervaart.

Locatie: De Ruimte, Hoofweg 243, Nijeholtpade. Afhankelijk van de situatie kan de therapie in overleg met- op school plaatsvinden.

Vergoeding van de kosten.                                                                                        Neem contact op met De Ruimte wanneer u hier vragen over heeft of maak een kennismakingsgesprek, waarin we u wegwijs kunnen maken in de mogelijkheden.          Jeugdwet: De Ruimte heeft een raamovereenkomst met Sociaal Domein Fryslân. Met een verwijsbrief van de huisarts kan De Ruimte de ondersteuning in gang zetten. U kunt ook een aanvraag doen via het Gebiedsteam van uw gemeente. Voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is geen verwijzing nodig. Zie ook vergoedingen zorgverzekeraars 2018. In sommige gevallen zijn de kosten te vergoeden uit het rugzakje of is het mogelijk om de kosten af te trekken van de inkomsten belasting. PGB begeleiding kosten in overleg.