Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit is een persoonskenmerk en geen stoornis. Toch kan het jouw leven of dat van je kind wel degelijk beïnvloeden, waardoor je niet lekker in je vel komt te zitten. De omgeving is er vaak niet op ingericht. Je emmertje (hoofd) loopt sneller vol, waardoor je overprikkelt raakt. Dit kan zich uiten in boze/emotionele uitbarstingen in de veilige omgeving (thuis) of juist sterk teruggetrokken gedrag om jezelf te beschermen tegen overprikkeling. Je hebt de neiging (te) hoge eisen aan jezelf te stellen. Vaak voel je je niet begrepen en op waarde geschat. Hooggevoeligheid brengt namelijk ook talenten met zich mee. Je voelt bijvoorbeeld snel een ander zijn behoeften aan. Je hebt een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Vaak ben je creatief en kun je je ook goed in creatieve middelen uiten.

Wat kan beeldende therapie voor hooggevoeligheid betekenen?
Je gaat:
Ontdekken waar je talenten liggen
Op een creatieve manier je hoofd leeg te maken
Luisteren naar wat jouw behoefte zijn
Ervaren dat je Goed Genoeg bent
Ervaren dat “fouten maken” bij het leerproces hoort
Ouders krijgen tips hoe ze hun kind en zichzelf het beste kunnen ondersteunen.

Test: Is mijn kind hooggevoelig?
Deze test geeft je meer inzicht in de mate waarin je kind wel of niet hooggevoelig is.
Je kunt ook een afspraak maken met De Ruimte voor een kennismakingsgesprek wanneer je informatie wilt over wat beeldende therapie voor jou en je kind kan betekenen.

Reactie van een vader tijdens een evaluatie gesprek:
Toen ik hoorde over de hooggevoeligheid van mijn zoon, viel alles op zijn plek. Ik herkende ook veel van de kenmerken in mijzelf. Daarom ben ik zo goed in het werk dat ik doe. Nu weet ik dat het beter is om minder klanten op één dag te spreken. Zo raak ik minder uitgeput en heb ik meer aandacht voor mijn klanten. Daar wordt iedereen beter van. Het contact met mijn zoon is ook fijner geworden. Ik begrijp hem beter en laat hem merken dat hij goed is zoals hij is.