Focusing

Focusing is luisteren naar en stilstaan bij signalen van je lichaam. Waardoor je beter met emoties leert omgaan, weloverwogen keuzes gaat maken en beter voor jezelf gaat opkomen.

Meer informatie over Focussen
Eugene Gendlin, Amerikaans hoogleraar filosofie en psychologie en is de ontdekker en grondlegger van Focusing. Hij onderzocht waarom sommige cliënten werkelijk baat hadden bij therapie en anderen niet. Hij luisterde naar honderden sessies op tape en na een tijdje kon hij bij de eerste of de tweede sessie al voorspellen welke cliënten er beter werden en welke niet. Hij ontdekte dat de “succesvolle cliënt” op een bepaalde manier met zichzelf en zijn problemen omgaat. Die manier heeft Gendlin in de jaren 70 uitgewerkt tot een methode die hij Focusing noemde. Zo maakte hij Focusing, in Nederland en Vlaanderen ook wel Focussen genoemd,  leerbaar en toegankelijk voor iedereen. Op de website van The International Focusing Institute is het levenswerk van Gendlin te vinden en zijn er vele artikelen van zijn hand en van andere Focussers te vinden en te downloaden.

Voor wie en waarom?
Focusing is voor alle leeftijden. Bij jonge kinderen gaat Focusing als vanzelf. Zij hebben baat bij volwassenen om hen heen die samen met hen kunnen luisteren naar de taal van het lichaam. Wie Focusing heeft geleerd kan het toepassen op alle gebieden in zijn of haar leven. Hulpverleners, opvoeders, leerkrachten, therapeuten maken dankbaar gebruik van Focusing in hun werken met volwassenen en kinderen. Het is heel geschikt voor mensen die willen werken aan hun eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Je kunt Focusing leren in privé sessies of in een basiscursus Focusing.

Een focussessie geeft ontspanning, nieuwe inzichten en brengt weer in beweging waar het vast liep. De Ruimte is gespecialiseerd in Focusing Oriented Therapy met kinderen en volwassenen en Focusing Oriented Art Therapie

“Every bad feeling is potential energy toward a more right way of being if you want to give it space to move toward its rightness” Focusing, Eugene Gendlin (1978)

De ruimte biedt verschillende workshops en trainingen voor volwassenen op verschillende locaties en online
Voor Iedereen die wil werken aan zijn/haar eigen ontwikkeling, aan therapeuten en hulpverleners die hun vaardigheden willen uitbreiden en leerkrachten en pedagogische hulpverleners die focusing willen gebruiken in hun werk. Voor de trainingen zijn accreditatie punten te behalen bij diverse beroepsverenigingen.  Wanneer een training nog niet geaccrediteerd is door uw beroepsvereniging kan de Ruimte hulp bieden voor de aanvraag.

Voor meer informatie of het inschrijf formulier klik hier.

Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden en de Klachtenregeling