Focusing Gevorderden 6 dagen of 12 ochtenden
In de vervolgcursus leer je de basisvaardigheden van Focusing verder te ontwikkelen en te verfijnen. Er is nu meer aandacht voor barrières die je tegen kunt komen zoals innerlijke kritische processen en het kind van binnen”. Ook komen de toepassingsmogelijkheden van het Focussen in het dagelijks leven aanbod. Je oefent in aandachtig aanwezig- zijn bij wat er van binnen is. Het vertrouwen in het proces kan groeien, doordat je merkt dat “het paard vaak zelf de weg naar huis wel weet”.
Je leert hoe jij en je focusmaatje elkaar kunnen begeleiden bij het Focussen. Wat kan de begeleider doen om de focusser te ondersteunen  bij zijn of haar focusproces? En vooral wat moet de begeleider niet doen! Er is aandacht voor het scheppen van een veilige ruimte (zowel voor jezelf als voor de ander) werkelijk luisteren en het proces helpen dragen. Hoe beter je leert het proces van een ander met aandacht en respect te begeleiden, des te beter ben je ook in staat jezelf te begeleiden.
Daarnaast ga je de mogelijkheden van het begeleiden verder verkennen en verfijnen. Ook is er aandacht voor specifieke situaties die zich voor kunnen doen bij het begeleiden van een focusser. Je leert bijvoorbeeld de focusser te helpen omgaan met blokkades en beperkende oude patronen, innerlijke kritische processen en “het kind van binnen”. Na de cursus Focusing Gevorderden kun je de FocusBegeleiders opleiding volgen.

Focusing voor gevorderen
Focustrainer: Harriët Teeuw, gecertificeerd door TIFI, The International Focusing Institute (2005, New York)
Locatie: De Ruimte, Hoofdweg 243, 8475 CA Nijeholtpade of in compagnie
Studiebelasting: 12 donderdagochtenden, maandelijks muv de schoolvakantiestotaal 36 uur, zelfstudie/oefenen 4 uur per maand, totaal 40 uur
Wanneer: gaat door bij voldoende belangstelling
Accreditatie Register Vaktherapie in aanvraag
Kosten: Gevorderden: €690, €950 bij vergoeding door de werkgever inclusief cursusmateriaal
Toegankelijk na de basiscursus of daaraan gelijke ervaring met Focusing

Voor meer informatie of het inschrijf formulier klik hier.